Organiseer een kindervakantieweek voor vluchtelingen (vol)

Voor deze vakantieweek zijn inmiddels voldoende vrijwilligers. Misschien is dit project in Kroatië iets voor jou?

Project

Vakantie! Iets waar iedereen naar uitkijkt - even weg uit je dagelijkse leventje, de natuur in, uitstapjes maken, lekker ontspannen en plezier maken. Maar voor kinderen die als vluchteling in Nederland zijn, zit dit er vaak niet in, terwijl het voor hen juist zo nodig is om het dagelijkse, vaak stressvolle, bestaan even te mogen vergeten. 

Stichting Sociale Groepsvakanties organiseert komende zomer een aantal vakantieweken voor  kinderen die als vluchteling in Nederland zijn. Om deze weken mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig. Geef jij deze kinderen een heerlijke, ontspannen vakantieweek vol leuke activiteiten?

Image
kindervakantieweek op de boerderij

Werk

De vakantieweken worden geheel georganiseerd door vrijwilligers. Als IBO-vrijwilliger sluit je je aan bij de (ervaren) vrijwilligers van Sociale Groepsvakanties en draai je mee in de organisatie.

Je kunt je aanmelden als begeleider of kok/kookhulp.

Per week kunnen er 20 - 25 kinderen in de leeftijd 9 - 12 jaar meedoen. De begeleiders zijn, samen met de coördinator, verantwoordelijk voor het verzinnen en uitvoeren van allerlei leuke vakantieactiviteiten, voor de organisatie van de dagelijkse gang van zaken - eten, slapen, spelen, etc - en het handhaven van de veiligheid van de kinderen. Ook ben je er natuurlijk voor de kinderen bij heimwee, verdriet en ruzietjes en bij vrolijkheid en blijdschap.

De kok en kookhulpen zorgen voor de dagelijkse maaltijden, inclusief boodschappen doen. 

We verwachten van onze vrijwilligers dat ze het leuk vinden om met groepen kinderen om te gaan en makkelijk in de omgang en flexibel zijn. 

Verblijf

De vakanties zijn in Natuurvriendenhuizen van NIVON. Als vrijwilliger verblijf je daar ook. Er staat een bed voor je klaar (wel even zelf opmaken ;) en alle maaltijden regel je samen met de vrijwilligersgroep.

Voorbereiding

Als vrijwilliger neem je deel aan de voorbereiding die de Stichting Sociale Groepsvakanties organiseert. Meer informatie hierover volgt.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je alleen €35,- inschrijfgeld aan IBO. Deelname is gratis.

Je krijgt:

  • accommodatie en maaltijden voor de projectduur
  • gratis voorbereiding
  • gratis VOG-aanvraag
  • reiskostenvergoeding (reizen binnen Nederland)

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.