Geef kinderen met een beperking de vakantie van hun leven II

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze projectperiode.

Project

In het plaatsje Brezovica in Kroatië bevindt zich een instelling van Caritas Zagreb voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen wonen in woongroepen met vaste begeleiding. 
 

Door het jaar heen gaan de meeste kinderen naar school. Kan dit niet, als gevolg van hun beperking, dan zijn er dagelijks activiteiten voor hen. Maar in de zomer is er een lange vakantie.

Image
balspel in Kroatië

Sommige kinderen kunnen met familie op vakantie, maar de meeste blijven de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas.

Werkzaamheden

De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Als vrijwilliger kun je de vaste staf ondersteunen, door bijvoorbeeld te helpen met klaarzetten en opruimen. 

Verder ben je er als vrijwilligers vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie, vakantiedagen op een leuke manier te besteden. 

Voor de staf betekent jouw hulp een tijdelijke verlichting van een zeer intensieve taak, voor de kinderen ben je een zomerhulp die ze een leuke vakantie bezorgt. En voor jou als vrijwilliger is het een prachtige ervaring.

Hier een filmpje van het zomerproject in 2019

Verblijf

Er wordt een appartementje vrijgemaakt in de instelling, zodat de vrijwilligers hun eigen ruimte hebben. Dit is mogelijk, omdat sommige kinderen in de zomer weg zijn.

Het eten wordt verzorgd vanuit de centrale keuken.

Reis

Je reist zelf naar Zagreb. Daar word je opgehaald door de coördinator van het project. 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.