Werk mee aan arbeidsintegratie van jongeren op Sicilië (vol)

Voor dit project zijn voldoende vrijwilligers aangemeld. Kijk gerust even verder in de projectlijst of je een ander mooi project kunt vinden!

Project

Dit project is opgericht door een groepje sociaal voelende mensen, die zich niet willen neerleggen bij de hoge werkloosheid onder jongeren op Sicilië. Zij creëren werkervaringsplaatsen in landbouw, catering en hotelwezen. In de praktijk krijgen jongeren werk in het landelijk gelegen huis voor agriturismo en op het stuk grond dat in bezit is van de vereniging A.R.A. De vereniging legt een wijngaard aan en heeft plannen om een restaurantje te openen. Met deze activiteiten wil de vereniging steeds meer jongeren op weg helpen naar (beter) betaald werk. En door (internationale) vrijwilligersprojecten te organiseren, brengen ze de jongeren in contact met een grotere wereld. Dit verrijkt hun ervaring én die van de (buitenlandse) vrijwilligers. 

Werk

In dit project ga je werken aan landbouwklussen. Denk aan het klaarmaken van landbouwgrond, het repareren van hekwerken, schoonmaken/opruimen van (tot nu toe) ongebruikt land, etc.

Verblijf

Voor alle vrijwilligers staat een bed met matras klaar. Dit kan bij de Coop A.R.A. in het gebouw zijn, maar ook bij de (gelieerde) organisatie Casa di Maria in Biancavilla. De projectorganisatie zorgt voor vervoer tussen beide accommodaties. 

Neem wel zelf beddengoed en (als je wilt) een kussen mee! Hierin kan het project niet altijd voorzien. 

Je wordt voorzien van heerlijke maaltijden bij lunch en diner. Ontbijt maak je zelf klaar. 

Vrije tijd

Je bent op Sicilië, een prachtig eiland. Het project ligt in het nationaal park Etna (van de vulkaan). In de omgeving kun je wandelen en genieten van al het moois en bijvoorbeeld de vulkaan Etna bezoeken. Op ongeveer anderhalf uur rijden ligt Taormina - een mooi, oud stadje met o.a. een bewaard Grieks amfitheater.

Image
Taormina Sicilië

Reis

Je reist zelfstandig naar Catania. Daar wordt je opgehaald. Meer details over deze afspraak volgen na inschrijving voor dit project.

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk.

Als je gaat vliegen, realiseer je dan dat reizen met het vliegtuig erg belastend is voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.