Werk in de natuur op een vulkanisch eiland

Project

Ischia is een Italiaans eiland en vulkaan gelegen in de baai van Napels. Het eiland, dat tot de provincie Napels behoort, telt 60.000 inwoners en is met 46,4 vierkante km het grootste van de Flegreïsche Eilanden. De Monte Epomeo is met zijn 787 meter het hoogste punt van Ischia. Op de vruchtbare hellingen van deze berg vindt veel wijnbouw plaats. Vanwege de vele bossen wordt Ischia ook wel "het groene eiland" genoemd. Ischia is beroemd vanwege haar thermale bronnen en modderbaden.

IBO-Italia werkt sinds 2016 samen met  CAI - (Club) Alpino Italiano Ischia- Procida. Deze organisatie heeft als doel het stimuleren van bergsport en excursies in de bergen, ten behoeve van de bescherming van de natuur en het behoud van de cultuur in het Alpine gebied. Ze zien het Alpine gebied als een duurzame hulpbron, die, mits goed verzorgd, ingezet kan worden voor de economische ontwikkeling van de minder bedeelde bevolking.

Dit project maakt deel uit van een groter project rond de zorg voor het erfgoed gebouwd met dry stone en het doorgeven van kennis van de traditionele werkmethoden in het Italiaanse deel van de "Wereldalliantie voor terrasvormige landschappen" (ITLA).

Vrijwilligerswerk

Je gaat werken aan het herstellen en aanleggen van routes. Het is natuurwerk, waarbij je bijvoorbeeld paden vrij maakt van onkruid en struiken. Daarnaast kun je helpen bij het herstellen van stukjes dry wall. Lokale experts in dry stone wall zullen de vrijwilligers begeleiden  bij hun werkzaamheden.

Verblijf

Als vrijwilliger word je ondergebracht in een klein familiehotel. Alle maaltijden worden verzorgd - lunch gaat mee naar de werkplek.

Reis

Je reist naar Napels en neemt daar een ferry naar Ischia. Je wordt op de aankomstdag aan het begin van de avond verwacht.

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk.

Als je gaat vliegen, realiseer je dan dat reizen met het vliegtuig erg belastend is voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.