Renoveer het klooster van Fontanellato (vol)

Voor dit project hebben we voldoende vrijwilligers. Kijk graag hier even verder naar een ander mooi project.

 

Dit project is ontstaan ​​uit een samenwerking tussen IBO Italia en de congregatie van de zusters van Maria Stella Matutina van Fontanellato (Parma), een internationale religieuze gemeenschap van twintig zusters uit tien verschillende landen. De zusters verblijven sinds 2016 in het oude, 16e-eeuwse Domenicaanse klooster in Fontanellato. Zij besteden hun tijd aan gebed, studie en werk.

De zusters nodigen vrouwelijke vrijwilligers uit om zich voor tien dagen bij hen te voegen om het kloosterleven mee te maken. Zij vragen in ruil om vrijwillige inzet voor de restauratie van het klooster. Het klooster heeft veel restauratiewerkzaamheden nodig. Er is sinds 2016 al veel gedaan, maar er moet ook nog veel gebeuren.

Vrijwilligerswerk

Een deel van het klooster is nog niet gerestaureerd en er zijn plannen om bijgebouwen in te richten als gastenverblijven. Verwacht algemeen renovatiewerk, zoals schoonmaken, stucen, schilderen en reparaties uitvoeren. Verder zal er ook buiten op het (eigen) terrein worden gewerkt, denk aan het onderhoud van de tuin en eventueel delen van het terrein bestraten.

Verblijf

Je wordt ondergebracht in tweepersoonskamers in het gasthuis van het klooster en hebt, met de andere vrijwilligers en eventuele overige gasten, beschikking over een leefruimte met keuken en enkele badkamers. De lunch wordt geserveerd in de refter van het pension, ontbijt en avondeten bereid je zelf (met de groep vrijwilligers).

Vrije tijd

Het klooster ligt op ongeveer 25 kilometer van Parma, in het centrum van Fontanellato. Je kunt uitjes organiseren naar Bologna, Parma of La Spezia, waar je heerlijk kunt zwemmen na het werk. Fontanellato zelf heeft een mooi historisch centrum en een kasteel dat je kunt bezichtigen.

Reis

Je reist naar het treinstation van Fidenza, waar je wordt opgehaald.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €169,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.