Natuurwerk op een vulkanisch eiland bij Napels (vol)

Voor dit project hebben we voldoende vrijwilligers. Kijk graag hier even verder naar een ander mooi project.

Ischia is een Italiaans eiland en vulkaan gelegen in de baai van Napels. Het eiland, dat tot de provincie Napels behoort, telt 60.000 inwoners en is met 46,4 vierkante km het grootste van de Flegreïsche Eilanden. De Monte Epomeo is met zijn 787 meter het hoogste punt van Ischia. Op de vruchtbare hellingen van deze berg vindt veel wijnbouw plaats. Vanwege de vele bossen wordt Ischia ook wel "het groene eiland" genoemd. Ischia is beroemd vanwege haar thermale bronnen en modderbaden.

IBO-Italia werkt sinds 2016 samen met  CAI - (Club) Alpino Italiano Ischia- Procida. Deze organisatie heeft als doel het stimuleren van bergsport en excursies in de bergen, ten behoeve van de bescherming van de natuur en het behoud van de cultuur in het Alpine gebied. Ze zien het Alpine gebied als een duurzame hulpbron, die, mits goed verzorgd, ingezet kan worden voor de economische ontwikkeling van de minder bedeelde bevolking.

Dit project maakt deel uit van een groter project rond de zorg voor het erfgoed gebouwd met dry stone en het doorgeven van kennis van de traditionele werkmethoden in het Italiaanse deel van de "Wereldalliantie voor terrasvormige landschappen" (ITLA).

Vrijwilligerswerk

Je gaat werken aan het herstellen en aanleggen van routes. Het is natuurwerk, waarbij je bijvoorbeeld paden vrij maakt van onkruid en struiken. Daarnaast kun je helpen bij het herstellen van stukjes dry wall. Lokale experts in dry stone wall zullen de vrijwilligers begeleiden  bij hun werkzaamheden.

Verblijf

Als vrijwilliger word je ondergebracht in een klein familiehotel. Alle maaltijden worden verzorgd - lunch gaat mee naar de werkplek.

Reis

Je reist naar Napels en neemt daar een ferry naar Ischia. Je wordt daar aan het begin van de avond verwacht.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €169,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.