Knap de vogelopvang in Ferrara op (vol)

Voor dit project zijn voldoende vrijwilligers aangemeld. Kijk gerust even verder in de projectlijst of je een ander mooi project kunt vinden!

Project

De natuurorganisatie Lipu richt zich in de stad Ferrara op het opvangen, verzorgen en weer uitzetten van wilde dieren, vooral vogels, die hulp nodig hebben. Daarnaast is natuur- en milieu-educatie aan kinderen en volwassenen uit de regio, een belangrijke activiteit. Volgens Lipu kunnen mens en natuur enkel samen overleven door van elkaar te (leren) houden. 

Lipu wil haar ecologische boodschap zo breed mogelijk verspreiden onder mensen en zoekt daarom actief samenwerking met vrijwilligers vanuit alle hoeken van de wereld. Doe jij ook mee aan dit internationale vrijwilligersproject in Italië?

Image
vogelopvang in Italië

Werk

In dit project ga je klussen aan het gebouw en op het terrein van de organisatie Lipu. Denk aan het schilderen van (buiten)muren, impregneren van houten constructies en werken in de 'tuin'. 

De werkuren zijn in de ochtend van 9 - 12 uur en namiddag van 3 uur tot half 6.

Verblijf

Je wordt ondergebracht in Casa IBO - het huis van IBO Italia. Er zijn hier 2 slaapzalen met stapelbedden, badkamers en een goede keuken. Als vrijwilligersgroep kook je de maaltijden gezamenlijk. 

Het kantoor van IBO Italia is in hetzelfde gebouw. IBO zorgt voor transport van en naar de werklocatie van het project. 

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation van Ferrara, waar je wordt opgehaald door een IBO-medewerker.

Misschien ga je naar dit project vliegen. Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.