Help op de manege voor paardentherapie (vol)

Alle vrijwilligersplaatsen zijn bezet - je kunt je niet meer aanmelden voor dit project. 

Project

De vereniging Ali del Vento houdt paarden met levenservaring. De paarden hebben in hun leven vrijwel allemaal een nare ervaring achter de rug. Bij Ali del Vento mogen ze herstellen en wordt goed op hun welzijn gelet.

De overtuiging van waaruit deze vereniging werkt, is dat een goede relatie tussen mens en paard voor beide zeer positieve effecten heeft. Een respectvolle relatie tussen mens en paard wordt gestimuleerd door o.a. het aanbieden van zeer budgetvriendelijke paardrijlessen, zodat het voor iedereen bereikbaar is, niet alleen voor een rijke elite. Schoolklassen worden uitgenodigd om naar de manege te komen en kennis te maken met de paarden. Tevens worden de paarden ingezet voor het versterken van mensen met een beperking of een handicap, onder de noemer Assisted Interventions with Animals. Mensen leren relateren aan een dier - het dier laat zich aansturen. In de zomermaanden is er een zomerkamp voor kinderen op het terrein van de vereniging. 

Al deze activiteiten worden georganiseerd vanuit de overtuiging dat mensen en paarden vrienden voor het leven kunnen worden en dat zij elkaar versterken. 

Image
paardenknuffel

Werk

De vrijwilligers in dit project zullen worden ingezet bij allerlei ondersteundende activiteiten. Zo kun je helpen bij therapiemomenten voor mensen met een beperking. Denk aan het leiden van paarden of het helpen bij poetsen en zadelen. Ook zul je als vrijwilliger worden ingezet bij het zomerkamp. Je bedenkt allerlei creatieve en sportieve activiteiten voor de kinderen die op kamp zijn en voert ze ook samen uit! Daarnaast zul je natuurlijk ook helpen bij het schoonhouden van de stallen en het verzorgen van de paarden.

Verblijf

Je wordt ondergebracht in het 'huis' van IBO-Italia (Casa di IBO), ongeveer 8 km van de projectlocatie. Vervoer tussen de twee locaties is inbegrepen. Er zijn 2 slaapzalen met stapelbedden, een gedeelde keuken waar je met de groep je eigen maaltijden klaarmaakt en gedeelde badkamers. Verder is er een grote tuin waar je gebruik van kunt maken. Het kantoor van IBO-Italia is in hetzelfde pand gevestigd. 

Reis

Je reist naar het station van Ferrara, waar je op een vooraf afgesproken tijd wordt opgehaald door een medewerker van IBO. 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld met de trein of met de auto (als je ouders je willen brengen). De laatste optie is vliegen naar Bologna, vanwaar je met een directe bus naar Ferrara kunt reizen. 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je dan in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.