Help een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie in Italië (project voor jongeren van 16 t/m 17 jaar)

Overseas is een NGO die zich richt op kleine projecten om hulp te bieden aan mensen 'overseas' (in het buitenland). Concreet steunen ze verschillende projecten in bv. Brazilië, Kenia, Sierra Leone en Palestina. Overseas zelf is gevestigd in Spilamberto. Hun centrum heeft heel wat renovatiewerk nodig - en ook met de projecten waarmee ze fondsen inzamelen kunnen zij hulp gebruiken van (internationale) vrijwilligers; bijvoorbeeld met hun eigen kringloopwinkel.

Dit project is speciaal voor jonge vrijwilligers van 16 en 17 jaar en wordt begeleid door een jongerenwerker van IBO Italia. Je hebt toestemming nodig van je ouders/verzorgers.

Er zijn 2 plekjes voor Nederlandse vrijwilligers in dit project. Wil je mee? Schrijf je dan snel in! Wil je met een vriend/vriendin samen meedoen? Laat het ons weten!

Vrijwilligerswerk

Je gaat hier met een internationale groep van jonge vrijwilligers aan de slag: schilderen, meubels maken of opknappen, reparaties uitvoeren e.d. Alles staat in het teken van recycling en upcycling - gebruikte goederen krijgen een nieuw jasje en worden verkocht voor het goede doel.

Verblijf

Je verblijft op de projectlocatie bij Casa Overseas. Bedden of matrassen zijn beschikbaar. Je neemt wel zelf beddengoed of een slaapzak mee. De maaltijden bereid je samen.

Reis

Je reist naar het treinstation Castelfranco Emilia (Modena). Daar wordt je opgehaald.
De reis regel en betaal je zelf, samen met je ouders. IBO kan natuurlijk wel reisadvies geven.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €219,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.