Help in de aquaria van het WWF in Crotone (vol)

Project

In dit project ga je werken voor een afdeling van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

In 2007 en 2012 heeft de Italiaanse overheid gebouwen van de lokale maffia geconfisqueerd en deze aan het WWF geschonken. Sindsdien zijn er centra gevestigd voor natuureducatie en recht. In een ander gebouw is een opvang voor zeeschildpadden gemaakt. IBO-Italia en het WWF werken al jaren samen aan het opknappen en onderhouden van de gebouwen.

Werk

De hoofdactiviteit is in het aquarium, waar flink schoongemaakt moet worden en waar een metalen hek gerepareerd moet worden. Daarnaast help je zo nodig de dierenarts en lokale vrijwilligers om voor de zeeschildpadden te zorgen en, als je geluk hebt, schildpadden terug uit te zetten in zee.

Hoeveel werk hier is, is sterk afhankelijk van het aantal schildpadden in de opvang. 

Daarnaast ga je helpen met het schoonmaken van stranden in het kader van de campagne Italia Plastic Free.

Verblijf

Er wordt gezorgd voor accommodatie. Voor elke vrijwilliger is een bed beschikbaar. Wel zelf beddengoed meebrengen! Je slaapt met meerdere vrijwilligers op een kamer.

Als vrijwilligersgroep kook en eet je samen. Je houdt ook je onderkomen samen schoon en opgeruimd. 

Vrije tijd

Neem je zwemkleren mee! Je bent vlak bij het strand.

Verder worden er een paar leuke uitstapjes georganiseerd vanuit het project, organiseert WWF een middag over natuurbehoud, ga je meer horen over de strijd tegen de maffia in Italië en over het nut en de noodzaak van het behoud van historische bouwwerken. 

Natuurlijk ga je genieten van de heerlijke Italiaanse keuken en de rijke Italiaanse cultuur. Bereid je voor op een mooie ervaring!

Reis

Je reist naar het treinstation van Crotone of Botricello, waar je kunt worden opgehaald. Eventueel kun je ook worden opgehaald van de luchthaven Lamezia Terme.

Kies je reis liefst zo milieuvriendelijk mogelijk.

Naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je dan in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Aan IBO-Nederland betaal je €35,- inschrijfgeld. 


Dit project wordt gesubsidieerd vanuit het European Solidarity Corps. Dat betekent dat je als vrijwilliger géén deelnamekosten hoeft te betalen en dat je voorzien wordt van een klein bedrag aan zakgeld. Let op: dit ontvang je pas achteraf.

De kosten worden vergoed vanuit de subsidie. Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Je reiskosten kunnen deels worden vergoed vanuit de subsidie. Je reis regel je wél zelf, de kosten worden achteraf vergoed tot een maximaal bedrag van €275,- voor een retourreis vanuit Nederland. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.