Zet je in voor mensen met een beperking (laatste plaatsen)

Dit project is populair. Wil je meedoen? Vraag ons graag eerst even of er nog een plekje is.

 

L'Arche ontvangt en begeleidt bijna 90 mensen met een mentale beperking in Cognac, te midden van de uitgestrekte wijngaarden. Verspreid over de stad zijn er 4 foyers of leefgemeenschappen waar een aantal mensen met een beperking vergezeld van een 3-tal assistenten samenwonen als in een gezin.

Daarnaast is er een dagactiviteitencentrum en een maatwerkbedrijf waar mensen met een beperking overdag aan de slag gaan.

Zo wil L'Arche mensen met een mentale beperking een eigen plek geven in de maatschappij.

Vrijwilligerwerk

Als vrijwilliger help je o.a. bij het herstellen van een oude serre die gebruikt wordt om er planten in te kweken als dagbesteding. In het weekend organiseer je toffe activiteiten voor de mensen met een beperking die er verblijven.

Verblijf

In Foyer ‘La Sève’ (een oud klooster) is er een grote tuin aanwezig waar jullie je tenten kunnen opzetten (zelf mee te brengen).

Jullie hebben in de foyer toegang tot een aparte zitruimte/lokaaltje, toilet, douche en klein keukentje - vooral een plek om af te wassen.

Ontbijt gebeurt op de overnachtingsplek, buiten of in het lokaaltje. Lunchen is op de dagbestedingsplek, samen met de mensen van het project. Voor het diner worden jullie verdeeld over de 4 foyers in Cognac (max. 2 per foyer) en en ga je samen eten met de mensen die daar wonen. Het is voor hen mogelijk om rekening te houden met vegetariërs.

Vrije tijd

Je kampeert op loopafstand van het mooie historische centrum van Cognac. Kanovaren op de Charente, genieten van de zon in het mooie stadspark of per trein La Rochelle (aan zee) of Bordeaux bezoeken? Het kan allemaal tijdens de vrije momenten!

Reis

Je reist, bij voorkeur met OV, naar Cognac. Als je wilt, kun je aansluiten bij de vrijwilligersgroep uit België.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €169,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.