Help de Frans-Duitse integratie in de Elzas

Project

In dit project help je een idealistische en enthousiaste groep mensen met het verwezenlijken van hun droom: het opzetten van een woon-werkgemeenschap waar iedereen zich thuisvoelt en waar op een goede manier met elkaar en de natuurlijke omgeving wordt omgegaan. In de Franse Elzas, waar dit project plaatsvindt, kan de relatie tussen Franse en Duitse inwoners nog zeker verbeterd worden.

De kerngroep van 'Vereniging Langenberg' bestaat uit ongeveer 30 volwassenen en 10 kinderen uit Frankrijk en Duitsland. Zij hebben een ecologisch, integenerationeel en grensoverschrijdend woon- en leefproject voor ogen. In april 2019 heeft de vereniging een prachtig stuk land kunnen kopen, direct aan de Frans-Duitse grens, met daarop het vervallen chateau Langenberg. Zij willen dit landgoed omvormen tot een ecologisch project, met een moestuin en een fruittuin op grond van richtlijnen voor permacultuur en huizen van stro. Daarnaast komt er een ecologische camping op het terrein.

Image
wissembourg groepsfoto

Werk

In dit project kun je als vrijwilliger bijvoorbeeld helpen bij de bouw van woningen van strobalen, pleisteren met klei/leem en kun je worden ingezet voor algemeen renovatiewerk aan het chateau en het landschap.

Accommodatie

Accommodatie in het project in een grote slaapzaal met bedden. Je neemt wel je eigen beddengoed en slaapzak mee! Er is één slaapzaal, dus mannen en vrouwen slapen gemengd.

Internettoegang is beperkt.

Vrije tijd

Wandelen, fietsen en uitstapjes naar de stad Wissembourg.

Reis

Je reist zelfstandig met de trein naar het station van Wissembourg, waar je wordt opgehaald (precieze tijd volgt na inschrijving). Je kunt ook zelf naar het projectadres reizen, als je bijvoorbeeld met de auto wilt gaan. 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.