Red de bijen in Ecuador

De Fundación Proyecto Ecológico Chiriboga organiseert een kort project voor vrijwilligers van over de hele wereld. Het doel van het project is om te begrijpen hoe ons dagelijkse voedsel wordt geproduceerd en om te leren over de impact van voedselproductie op het milieu en over nieuwe, duurzame manieren van voedselproductie. Het het werk van de bijen en hoe je ze kunt helpen, is een belangrijk thema in dit project.

De groep zal werken aan activiteiten in het veld: biologische landbouw, bodemherstel, biologische boomgaarden en bijenteelt.

Vrijwilligerswerk

Je werkt ongeveer 30 uur per week. De werkzaamheden omvatten onder meer het voorbereiden van de grond, het voorbereiden van compost, het planten en oogsten, het schoonmaken van paden in het tropische bos en het verzorgen van boerderijdieren. Dit project vereist om te werken met landbouwwerktuigen zoals machetes, schoffels en schoppen. Je bent dicht bij dieren, insecten en aarde en je wordt vuil :)

Verblijf

De vrijwilligers krijgen accommodatie in gedeelde kamers met gedeelde badkamers. Voor alle maaltijden wordt gezorgd. Let op: er is geen internetverbinding.

Image
Ecuador: beds at the accommodation in Chiriboga

Vrije tijd

Je bent omgeven door tropisch bos in een bergachtig gebied: geniet ervan! De middagen en avonden zijn om met de groep door te brengen, afhankelijk van de groepsinteresses. We kunnen het hebben over groepsdynamiek, organiseren seminars, leren ambachten, sporten, zwemmen in de rivier, wandelen in het bos, paardrijden of gewoon bij elkaar zijn rond een kampvuur.

Reis

Aankomst bij het Fundación-huis in Quito. Je krijgt natuurlijk een routebeschrijving :) Van daaruit wordt de groep vrijwilligers naar de projectlocatie gebracht.

Naar dit project zul je waarschijnlijk gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

IBO raadt aan om (alleen) deel te nemen aan dit project als onderdeel van een langer verblijf in Ecuador - erheen vliegen voor slechts een kort verblijf is niet bevorderlijk voor de ecologische omgeving.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €450,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.