Werk en leef mee met een idealistische woongemeenschap in Wismar

Project

De Olgashof is een terrein van 2,5 hectare met een landhuis en diverse bijgebouwen. Sinds 1997 wonen hier mensen samen om te kijken of een ander leven in deze samenleving mogelijk is en welke voorwaarden daarvoor nodig zijn.

"We zijn nu met 23 mensen uit alle leeftijdsgroepen tussen 0 en 80 jaar. Dat de generaties hier samenkomen is een heel bijzondere rijkdom en ook een bijzondere uitdaging. Op het terrein zijn de afgelopen jaren ateliers, studio's en een congrescentrum gebouwd.
Naast ons pand is er in de buurt ook een woongebouw, dat verder is omgeven door velden. In de verte zien we de torens van de Hanzestad Wismar en voelen we de wind van de Oostzee.

We zijn georganiseerd als een GbR en runnen een gezamenlijk gefinancierd huizenfonds. Tijdens onze wekelijkse plenaire vergaderingen worden besluiten bij consensus genomen. Onze wereldbeelden en activiteiten zijn verschillend en verrijken ons samenleven."

IBO en Olgashof werken al ruim tien jaar samen. Als vrijwilliger heb je de kans om het leven in deze bijzondere gemeenschap te ervaren.

Image
muren schilderen bij olgashof

Werk

De vrijwilligersgroep wordt ingezet op renovatie- en verbouwingswerk, zoals vloerconstructie, dakrenovatie, timmerwerk, schuur- en schilderwerk.

Verblijf

Je verblijft op de Olgashof als gastbewoner. Er staat een bed voor je klaar. Neem wel zelf een slaapzak mee!

De maaltijden worden gezamenlijk bereid en gegeten, vaak vegetarisch en/of veganistisch (geef graag je voorkeur door).

Vrije tijd

Je kunt je vrije tijd gemakkelijk doorbrengen op de Olgashof - er is genoeg te doen en te zien. Voor uitstapjes kun je denken aan een stedentripje naar Wismar of Rostock of een wandeling langs de Oostzee.

Reis

Je wordt op de aankomstdag aan het eind van de middag verwacht op treinstation Dorf Mecklenburg. Alle vrijwilligers worden hier tegelijkertijd opgehaald.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor een (online) bijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.