Verbouw het slachthuis van Jena tot cultureel centrum (laatste plaatsen)

Dit project is populair. Wil je meedoen? Vraag ons graag eerst even of er nog een plekje is.

FreiRaum-Jena e.V. is een sociaal-culturele vereniging. Zij richt zich op de ontwikkeling van laagdrempelige, niet-commerciële ruimtes in Jena voor cultuur, onderwijs en politiek. Samen met een skateclub en jeugdtheaterclub bouwt de vereniging sinds enkele jaren het oude slachthuis in Jena om. Samen willen ze een kleurrijk sociaal-cultureel centrum creëren. En jij kunt helpen!

Vrijwilligerswerk

In de zomer van 2022 staan er allerlei activiteiten op het programma om de binnen- en buitenruimte te verbeteren. Werk waar je aan kunt denken: beton storten, leidingen leggen voor elektra en water, een plafond vervangen, etc.

Verblijf

De maaltijden zijn veganistisch of vegetarisch en worden gezamenlijk bereid. Informatie over de slaapplaats volgt nog.

Vrije tijd

In de 1e projectweek begint in Jena de Kulturarena, een muziekfestival met vaak grote bandnamen! Leuk om naartoe te gaan in je vrije tijd.

Verder kun je de omgeving verkennen, kanoën op de rivier de Saale of gaan wandelen (er zijn mooie hiking-routes in de buurt).

Reis

Reis naar het treinstation Jena Saalbahnhof. Daar worden alle vrijwilligers op één moment opgehaald.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.