Maak een cultuurcafé in de oude bakkerij van Gera

In Gera is het Kulturhaus Häselburg, een project van de organisatie Kultur in Mitteldeutschland GmbH. In de voormalige meisjesschool in het centrum van Gera zijn verschillende culturele instellingen gevestigd. In een voormalig woongebouw met een bakkerij uit 1894 komt nu een cultuurcafé. Dit cultuurcafé moet een ontmoetingsplek worden waar bijvoorbeeld leerlingen van het naastgelegen scholencomplex kunnen lunchen of huiswerk maken, ouders met kinderen een voordelig kindermenu kunnen krijgen en galeriegasten een kop koffie kunnen drinken. 's Avonds is er ruimte voor lezingen en discussies en kunnen mensen samen koken. Daarvoor moet het gebouw echter gerenoveerd worden. Komende zomer willen ze de eerste ruimtes operationeel hebben, zodat ze al tijdelijk kunnen worden geopend als zomercafé.

IBO bouwt graag mee aan culturele instellingen! Ga jij je hier als vrijwilliger inzetten?

Vrijwilligerswerk

Je gaat helpen om de oude bakkerij verder op te knappen en om te bouwen tot cultuurcafé. Allereerst moet er een brandwerend plafond worden geplaatst. Verder ga je aan de slag met gipsplaten (plafond en muren), binnenafwerking en schilderwerk.

Verblijf

Je slaapt in een appartement voor gasten in het Kulturhaus, in een kamer voor twee personen. De maaltijden maak je gezamenlijk klaar.

Vrije tijd

Als vrijwilliger ben je uitgenodigd bij alles wat het Kulturhaus organiseert, zoals lezingen, discussieavonden en concerten. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van (een deel van) het workshop-aanbod, zoals zeefdrukken, filmbewerking en schilderen.

Reis

Je reist naar het treinstation van Gera. Daar wordt je opgehaald.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.