Leef en werk mee met deze woonvereniging in Dresden

Een groep van volwassenen en kinderen van alle leeftijden, vrouwen en mannen, stellen en alleenstaanden, die samen en met respect willen samenleven, hebben de woonvereniging Weinberg 21 opgericht. In 2015 heeft de groep een 200 jaar oude Dreiseithof aan de rand van Dresden aangekocht, die ze sindsdien ontwikkelen als een plek van gemeenschapsleven en ontmoetingen, met respect voor mens en natuur.

Zij nodigen vrijwilligers uit om mee te helpen en het leven in deze woonvereniging te ervaren.

Vrijwilligerswerk

In de zomer van 2022 staat er vooral tuinwerk op de planning. Onder begeleiding van een vakspecialist zullen er stenen muren worden gebouwd van los gestapelde stenen. Deze eeuwenoude techniek bevordert de biodiversiteit in de tuin. Verder zullen er paden worden aangelegd en bloemperken gemaakt. Daarnaast staan er nog wat kleine reparaties aan gebouwen op de planning en wordt er wellicht nog wat geschilderd. Genoeg te doen dus :)

Verblijf

Je slaapt per 2 of 3 personen in hutjes in de tuin. In het huis is een gezamenlijke woonkamer, waar je altijd welkom bent. Badkamer en toilet vind je ook in huis. Daarnaast is er een buitendouche en composttoilet in de tuin.

De maaltijden worden verzorgd.

Vrije tijd

Neem je zwemkleren mee, want op 10 minuten fietsen is een mooi zwemmeer. Ook loop je zo van het terrein de natuur in. Verder zijn er in de zomer regelmatig filmavonden in de schuur en kun je op dinsdagen meedoen met de yogalessen.

Reis

Je reist naar het treinstation Dresden-Neustadt. Daar wordt je opgehaald.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.