Help het zomerkamp voor kinderen bij Storkow-See

De organisatie CVJM Berlin is een jeugd-welzijnsorganisatie die onder andere educatieve projecten en werkgelegenheidsinitiatieven voor jongeren ontplooit, met als doel het toekomstperspectief van jongeren te verbeteren. De vereniging stimuleert talentontwikkeling en persoonlijke groei. 

Eén van de activiteiten is het organiseren van een (zomer)kamp voor kinderen bij de Storkower See. IBO-vrijwilligers gaan helpen bij het verbeteren van het kampterrein.

Vrijwilligerswerk

Na het zomerseizoen is afbouw van het kampterrein en onderhoud van vaste gebouwen nodig. Denk aan schilderen, repareren, onderhoud van het kampterrein en opruimen van alle materialen.

Image
Storkow See kampfoto.PNG

Verblijf

Je gaat slapen in een (al bestaande) hut op het terrein: één hut voor mannen en een andere voor vrouwen. Er zijn bedden, maar neem wel je eigen beddengoed mee!

Er wordt gezorgd voor (de ingrediënten van) maaltijden. Je zorgt met de vrijwilligersgroep zelf voor de bereiding ervan. 

Vrije tijd

Je bent op kamp - maak er wat van!

Het kampterrein ligt aan het meer, waar je kunt zwemmen en kanoën. De omgeving is prachtig om te wandelen. En voor een stedentripje kun je naar Berlijn of Frankfurt-Oder, aan de Poolse grens.

Reis

Je reist naar het treinstation van Storkow, waar je wordt opgehaald. 

Je kunt ook met eigen vervoer direct naar het project reizen.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.