Ga vrijwilligen bij een ideëel festival in Duitsland

De vereniging Kultur Rhein-Neckar e.V. wil laten zien dat migranten een verrijking zijn in de samenleving en dat globalisering vele kansen biedt. Eén van hun activiteiten is de organisatie van het culturele zomerfestival Inselsommer in Ludwigshafen. Tijdens dit festival komen mensen van alle leeftijden en achtergronden samen om de zomer te vieren, met muziek, theater, een Better World Market en heerlijk eten uit allerlei verschillende culturen.

Wil jij deel uitmaken van dit feestje? Geef je dan nu op als vrijwilliger voor het festival.

Vrijwilligerswerk

Je gaat als vrijwilliger helpen bij het op- en afbouwen van het festivalterrein. Tijdens het festival word je ingezet voor terreinbeheer en/of het ondersteunen en wegwijs maken van de artiesten.

Verblijf

Je krijgt onderdak in een appartement. Samen met de andere vrijwilligers zorg je gezamenlijk voor het bereiden van de maaltijden.

Vrije tijd

In de vrije tijd kun je uitstapjes maken naar steden als Mannheim of Heidelberg. Tussendoor kun je natuurlijk Ludwigshafen verkennen en gewoon genieten van het festival.

Reis

Je reist zelfstandig naar Ludwigshafen. Na inschrijving krijg je meer informatie over het meetingpoint.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.