Draag bij aan de wederopbouw van een ruïne in Imsweiler

Een Duitse projectpartner, BARAC uit Mannheim, zet zich in voor het promoten van kunst en inclusief leven. In de gemeente Imsweiler werkt BARAC momenteel aan de volledige wederopbouw van een oude ruïne. Het Felsbergerhof moet een centraal punt voor landschapskunst in het midden van de regio Noord-Palts worden, maar dit vergt nog veel (klus) inspanning.  

Vrijwilligerswerk

Dit project is een echte bouwklus, maar er zal goede begeleiding aanwezig zijn en (bouw)ervaring is dus niet nodig! Eerst moeten de resterende dakconstructies worden gedemonteerd, valse plafonds worden gedemonteerd en nieuwe betonvloeren worden gestort. Daarna zal de aanleg van een nieuwe dakconstructie plaatsvinden, alsmede een trappentoren, de herziening van de bestaande natuurstenen muren en binnen-werkzaamheden. Het werk bestaat dus uit dakconstructie, houtwerk, binnenwerk en het werken met natuurstenen muren. 

Verblijf

Het verblijf van de vrijwilligersgroep wordt nog bepaald door de organisatie en wordt bijtijds gecommuniceerd. Tot nader order wordt van de vrijwilligers gevraagd om zelf een slaapzak mee te nemen. Alle maaltijden worden verzorgd.

Vrije tijd

Imsweiler is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en maakt deel uit van de Donnersbergkreis. In het gebied kun je prachtig wandelen en in Imsweiler en omliggende steden zijn gezellige cafés te vinden voor ontspanning. 

Reis

De vrijwilligers worden op een nader te bepalen tijdstip en plaats opgevangen in Imsweiler, Duitsland.

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €79,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.