Bouw mee aan een diverse samenleving in Mannheim

Project

In Mannheim wordt in twee voormalige kazernegebouwen een ideale omgeving gecreëerd voor inclusief samenleven. In samenwerking met een initiatief ter bevordering van de kunsten lanceert de vereniging Diakonische Hausgemeinschaften Mannheim (DHM) het BARAC Centrum, waarin samenleven in diversiteit moet slagen. Het resultaat is een triade van wonen en werken voor kunstenaars, wonen voor gezinnen en inclusief wonen voor de huisgemeenschappen van de vereniging. In een mix van woonunits, ateliers en expositieruimtes komen wonen en artistieke activiteiten heel dicht bij elkaar. Het project biedt zo een plek waar regels van inclusie en wederzijdse ondersteuning worden gecultiveerd.

De Duitse IBO-afdeling organiseert in samenwerking met DHM in 2021 meerdere projecten voor internationale vrijwilligers. Doe ook mee!

Werk

In dit project kun je werkzaamheden verwachten als renovatiewerk, timmerwerk, schilderen, etc. Het precieze werk wordt ter plaatste afgestemd en uitgelegd.

Verblijf

Er is ruimte in enkele appartementen, die nog niet bewoond, maar al wel gemeubileerd zijn. Mannen en vrouwen slapen in aparte ruimtes. Er is geen internet beschikbaar. Wel water, stroom e.d. en zelfs een wasmachine.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je Mannheim en/of Heidelberg ontdekken - beide leuke steden om je tijd door te brengen. Verder is er een zwemmeer in de omgeving Vogelstang, een Kneipp-bad in het bos en de uitgestrekte natuurgebieden Käfertaler bos en Glockenbuckel direct achter het terrein.

Reis

Je reist zelfstandig naar Mannheim. Na inschrijving ontvang je informatie over waar en wanneer je precies wordt verwacht.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.