Bouw mee aan een diverse samenleving in Mannheim

In Mannheim wordt in twee voormalige kazernegebouwen een ideale omgeving gecreëerd voor inclusief samenleven. In samenwerking met een initiatief ter bevordering van de kunsten lanceert de vereniging Diakonische Hausgemeinschaften Mannheim (DHM) het BARAC Centrum, waarin samenleven in diversiteit moet slagen. Het resultaat is een triade van wonen en werken voor kunstenaars, wonen voor gezinnen en inclusief wonen voor de huisgemeenschappen van de vereniging. In een mix van woonunits, ateliers en expositieruimtes komen wonen en artistieke activiteiten heel dicht bij elkaar. Het project biedt zo een plek waar regels van inclusie en wederzijdse ondersteuning worden gecultiveerd.

De Duitse IBO-afdeling organiseert in samenwerking met DHM in 2021 meerdere projecten voor internationale vrijwilligers. Doe ook mee!

Werk

In dit project kun je werkzaamheden verwachten als renovatiewerk, timmerwerk, schilderen, etc. In 2022 wil men graag de ateliers afmaken, zodat kunstenaars kunnen werken en lesgeven.

Verblijf

Er is ruimte in enkele appartementen, die nog niet bewoond, maar al wel gemeubileerd zijn. Mannen en vrouwen slapen in aparte ruimtes. Er is geen internet beschikbaar. Wel water, stroom e.d. en zelfs een wasmachine.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je Mannheim en/of Heidelberg ontdekken - beide leuke steden om je tijd door te brengen. Verder is er een zwemmeer in de omgeving Vogelstang, een Kneipp-bad in het bos en de uitgestrekte natuurgebieden Käfertaler bos en Glockenbuckel direct achter het terrein.

Reis

Je reist zelfstandig naar Mannheim. Na inschrijving ontvang je meer reisinformatie.

 

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €70,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.