Bouw een zomerkamp bij Storkow-See

Project

De organisatie CVJM Berlin is een jeugd-welzijnsorganisatie die onder andere educatieve projecten en werkgelegenheidsinitiatieven voor jongeren ontplooit, met als doel het toekomstperspectief van jongeren te verbeteren. De vereniging stimuleert talentontwikkeling en persoonlijke groei. 

Eén van de activiteiten is het organiseren van een (zomer)kamp voor kinderen bij de Storkower See. IBO-vrijwilligers gaan helpen bij het verbeteren van het kampterrein.

Werk

Houten speeltoestellen en buitenmeubilair bouwen of opknappen, boomhutten/-plateaus creëren en een blotevoetenpad aanleggen.

Image
Storkow See kampfoto.PNG

Verblijf

Je gaat slapen in een (al bestaande) hut op het terrein: één hut voor mannen en een andere voor vrouwen. Er zijn bedden, maar neem wel je eigen beddengoed mee!

Er wordt gezorgd voor (de ingrediënten van) maaltijden. Je zorgt met de vrijwilligersgroep zelf voor de bereiding ervan. 

Vrije tijd

Het kampterrein ligt aan het meer, waar je kunt zwemmen en kanoën. De omgeving is prachtig om te wandelen. En voor een stedentripje kun je naar Berlijn of Frankfurt-Oder, aan de Poolse grens).

Reis

Je reist naar het treinstation van Storkow, waar je wordt opgehaald. 

Je kunt ook met eigen vervoer direct naar het project reizen.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.