Bouw een paviljoen voor een natuurschool

Project

De vereniging "Natuurlijk leren bij het Tollensetal e.V." exploiteert sinds 2016 een 'schoollandhuis', waar schoolklassen, groepen jongeren en gezinnen natuur kunnen ervaren en informele leerervaringen kunnen opdoen.

De vereniging heeft een zomerkeuken nodig voor gasten. Als onderdeel van dit project wordt een paviljoen gebouwd van zelfgekweekte, regionale lariksstammen en een mandala-dakconstructie. Het ronde paviljoen krijgt een oppervlakte van circa 30 m² en in de toekomst komt er een keuken, zitgelegenheid en een pizzaoven.

Image
tollensetal.PNG

Werk

In 2021 is werk gepland aan de fundering, opbouw en constructie van dakbeschot van het paviljoen. 

Verblijf

Accommodatie in het voormalige landhuis van de school op het terrein.

Als vrijwilliger help je bij het bereiden van de maaltijden.

Vrije tijd

In dit project ligt de nadruk op genieten van en zorgen voor de natuur.

Leuke dingen om te doen in je vrije tijd: wandelen in het Tollensetal, bosonderzoek, peddeltochten op de Tollense, bezoeken aan de Landkombinat Gatschow, schapen voeren, wilde kruiden verzamelen, etc. 

In de buurt is ook een archelogische site waar bewijzen zijn gevonden van één van de oudste slagvelden in Europa, uit de bronstijd. 

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation van Sternfeld. Daar word je op een afgesproken moment opgehaald. 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.