(AFGELAST) Help Circus Schnick-Schnack te verhuizen in Herne

Bij Circus Schnick-Schnack in Herne ontdekken kinderen en jongeren hun talenten en trainen ze in verschillende groepen voor zowel grote als kleine optredens. Het personeel van Circus Schnick-Schnack traint jaarlijks ongeveer 750 jonge circusliefhebbers. Het circus werkt op een intergenerationele, diverse, inclusieve en bijna uitsluitend vrijwillige manier in verschillende vakantieprojecten of reguliere bijeenkomsten, waar kinderen en jongeren belangrijke sociale vaardigheden leren en geweldige optredens neerzetten. Een circusvoorstelling kan immers alleen slagen als iedereen samenwerkt.

Vrijwilligerswerk

De deelnemers aan deze bouwklus helpen Circus Schnick-Schnack te verhuizen naar een nieuwe locatie (niet ver van de oude locatie). Dit omvat het afbreken van de oude tentstad en het gereedmaken van de nieuwe locatie voor de bouw. Bovendien moeten twee oude circuswagens worden opgeknapt en omgebouwd tot Tiny Houses.

Verblijf

Je slaapt in kleine tentjes (in de grote circustent), Het project voorziet in de tenten. Slaapzak en matje moet je wel nog meenemen.

Vrije tijd

De plaats Herne voorziet in de meeste behoeften. Uitstapjes naar kasteel Strünkede of naar de steden Essen en Dortmund zijn goed te realiseren. 

Reis

Je reist met de trein of bus naar het project. Contactgegevens worden na aanmelding verstrekt. 

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €79,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.