Renoveer zorgboerderij Heerlijkheid van Heule

Project

"De Heerlijkheid van Heule" is een open ecologische boerderij, waar een time-outproject gevestigd is voor kinderen en jongeren met een moeilijke thuissituatie of andere problematiek. Sommige jongeren verblijven tijdelijk op de boerderij, anderen komen van elders om deel te nemen aan naschoolse programma's of trainingen. Er wordt gewerkt aan praktische vaardigheden in een vaste structuur.

De hoofddoelstelling van De Heerlijkheid van Heule is sociale integratie. Daarom is er veel aandacht voor openheid: iedereen is welkom bij de Heerlijkheid van Heule en wordt gestimuleerd om zijn/haar steentje bij te dragen. Er wordt bewust ruimte gecreëerd voor lokale inwoners en (internationale) vrijwilligers. 

Voor dit project zoekt men bewust binnenlandse (Belgische) en buitenlandse vrijwilligers én enkele jongeren die als vluchteling naar België zijn gekomen.

Image
Heerlijkheid van Heule

Vrijwilligerswerk

In 2020 waren allerhande renovatiewerkzaamheden gepland en in 2021 wordt dit werk voortgezet. Het oude gebouw moet (verder) geïsoleerd worden, er zijn altijd schilderklussen, je kunt in de tuin aan het werk of meehelpen bij grote klussen als het aanleggen van electriciteitsleidingen of het vervangen van steunbalken. 

Wie het leuk vindt, kan ook helpen met het dagelijks werk op de boerderij, samen met de jongeren; denk aan oogsten, moestuinwerk, brood bakken in de bakkerij, etc.

Verblijf

Er is slaapruimte in de boerderij. Neem wel zelf een slaapzak en matje mee!

Je kookt samen je eigen maaltijden.

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation van Kortrijk. Daar worden de vrijwilligers opgehaald. 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.