Onderhoud de school voor speciaal onderwijs in Brugge

De middelbare school Spermalie is een school voor ‘buitengewoon onderwijs’. Normaalbegaafde jongeren met autisme, jongeren met een visuele beperking, dove en slechthorende jongeren en jongeren met meervoudige beperkingen gaan er naar school. Op hetzelfde terrein zijn nog twee onderwijsinstellingen gevestigd, maar de gebouwen en lokalen hiervan zijn vaak niet goed toegankelijk voor de jongeren met een handicap. Samen met een aantal Vlaamse vrijwilligers en enkele jongeren die als vluchteling in België verblijven, ga je de school helpen bij het onderhoud.

Vrijwilligerswerk

Je gaat aan de slag met allerlei technische klusjes, reparaties en schilderwerk, zodat de school na de zomervakantie weer frisser en beter toegankelijk is voor de leerlingen. Ook de tuin heeft aandacht nodig: denk aan snoeiwerk, graafwerk en onkruid wieden.

Verblijf

Je verblijft met de vrijwilligersgroep op het terrein van het instituut en krijgt een eigen kamer, mogelijk gedeeld met een andere vrijwilliger. Er zijn bedden met beddengoed aanwezig - dit hoef je dus niet zelf mee te brengen. Alle maaltijden worden verzorgd.

Vrije tijd

Brugge is een prachtige, middeleeuwse stad met gezellige terrassen en cafés, die je gerust eens kunt verkennen. Met het OV is de kust van België ook goed bereikbaar voor een weekenduitstapje naar het strand. Ook andere steden, zoals Brussel en Gent, zijn goed bereikbaar.

Reis

De vrijwilligers worden op een nader te bepalen tijdstip opgehaald van het treinstation in Brugge.

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €79,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.