Klus mee in de Peperfabriek in Antwerpen

Project

De Peperfabriek in Antwerpen-centrum wil wat meer kruiding geven aan de maatschappij en het leven. Ze biedt plaats aan verschillende sociale projecten en organiseert workshops en lezingen. Gelijkgezinden kunnen elkaar hier ontmoeten. Het wil een warm nest worden voor sociale actie waar de jonge generaties zich thuis voelen. Een plek waar iedereen met een idee dat onze samenleving verbetert, terecht kan. Een plaats waar men kan werken aan een mooiere toekomst, waar iedereen welkom is en duurzaamheid, diversiteit en inclusie centraal staan. Kijk hier voor meer informatie.

De Peperfabriek organiseert o.a.
• lezingen over actualiteiten, geschiedenis, wetenschap, cultuur, etc.
• lessen voor nieuwe Belgen om Nederlands te leren
• activiteiten voor vluchtelingen (computerlessen, spelletjes voor kinderen)
• en ondersteunt burgerinitiatieven zoals studenten voor klimaat

Image
peperfabriek

Je gaat hier samen met Syrische vluchtelingen aan de slag. Een unieke kans om deze zomer  een interculturele uitwisseling te ervaren.  

Werk

Het 30 jaar oude gebouw heeft een renovatie nodig. Het gaat om schilderen, lampen installeren, kleine houtwerken en andere renovatiewerkzaamheden. Alle werkzaamheden worden begeleid door een architect.

Verblijf

Vrijwilligers slapen in een kamer van het huis. Breng wel je eigen slaapzak en matje mee! Douches en toiletten zijn aanwezig.

De vrijwilligersgroep kookt zelf - voorstel is om deze taak dagelijks onderling te wisselen. 

Vrije tijd

Je bent in Antwerpen, een mooie stad om te ontdekken!

Antwerpen staat bekend om zijn grote Joodse gemeenschap. Vanuit het project organiseert men graag een bezoek aan de synagoge, als hier belangstelling voor is. 

Reis

Je reist naar het station Antwerpen- Berchem, waar je de overige vrijwilligers ontmoet en wordt opgehaald. 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.