Ecologisch renoveren in Wallonië (vol)

Voor dit project zijn voldoende vrijwilligers aangemeld. Kijk gerust even verder in de projectlijst of je een ander mooi project kunt vinden!

Project

In het kleine, maar drukke stadje Quaregnon biedt het ecocentrum Oasis letterlijk een oase van rust.

Het ecocentrum houdt zich bezig met praktische ecologie, en wil dus zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om zelf meer ecologisch te leven, en vooral minder afhankelijk te worden van de supermarkten. Het is een kleine 'do-it-yourself'-school met de nadruk op organisch leven (zelf groenten en fruit kweken, je eigen brood bakken, etc). 

Image
in de tuin Quaregnon

Vrijwilligerswerk

Het ecocentrum bestaat uit een groot stuk land en een klein huisje, midden in het stadje. Deze zomer willen ze verder het huisje renoveren op een ecologische manier, door met zoveel mogelijk ecoproducten te werken. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook meewerken in de tuinen van het centrum en helpen bij het herstellen van de stadsmuren die het domein omranden.

Verblijf     

Je verblijft in tentjes in de tuinen van het centrum. Je neemt dus je eigen tent, slaapzak en slaapmatje mee. Het project voorziet 1 grote kooktent voor de vrijwilligers, waar jullie zelf kunnen koken 's avonds, voornamelijk met de ingrediënten van het centrum zelf. De eerste en de laatste avond koken de begeleiders van het centrum voor jullie! Hier wordt (voornamelijk) vegetarisch gegeten.

Vrije tijd

Quaregnon ligt op 20min fietsen of 5min treinen van provinciehoofdstad Bergen. Na het vrijwilligerswerk kunnen jullie deze gezellige stad gerust gaan verkennen.

Reis

Je reist naar het station van Quaregnon. Alle vrijwilligers worden tegelijkertijd opgehaald.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.